GURME 2018 TÜYAP DİYARBAKIR GIDA VE YÖRESEL LEZZETLER FUARI ZİYARETÇİ REKORUYLA SONA ERDİ…

TÜYAP Fuarcılık tarafından Diyarbakır Valiliği,
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası,                                                   Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Aşçılar ve Pastacılar Derneği ve  KOSGEB’in değerli destekleri alınarak 14 Kasım Çarşamba günü Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açılan GURME 2018 Tüyap Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı 18 Kasım Pazar akşamı ziyaretçi rekoruyla sona erdi.
28 ilden 112 Firmanın katılımıyla Diyarbakır’da ilk kez düzenlenen GURME 2018 Tüyap Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı 131,402 kişi tarafından ziyaret edilerek, zengin lezzet çeşitliliği sunan yöresel ürünlerimizin markalaşma ve coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin bilinirliklerini artırarak yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası oldu.
Milliyet Gazetesi Favori Lezzetler Eki medya sponsorluğunda ve Diyarbakır Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliğinde düzenlenen Diyarbakır 1. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışması ile usta aşçılar, öğrenciler ve ev hanımları tarafından yapılan birbirinden lezzetli yemekler, pastalar ve tatlılar altın madalya için kıyasıya yarıştı. Özellikle Down sendromlu çocuklar tarafından hazırlanan pizzalar ziyaretçiler tarafından büyük bir keyifle yenildi.
Fuar boyunca, Sahne Mutfak’da tarihten gelen yemek kültürlerin yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla, usta aşçılar tarafından Saç Tava, Kaburga Dolması, Diyarbakır Çöreği, Meftune, Diyarbakır Güveci, İçli Köfte gibi Diyarbakır Yöresel Lezzetleri yapılarak, bu lezzetlerin püf noktaları ziyaretçiler ile paylaşıldı, usta şefler tarafından düzenlenen söyleşilerde gastronominin tüm yönleri konuşuldu.
Fuara destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, katılımcı firmalara, ziyaretçilere ve basın mensuplarına teşekkür ederiz.
13-17 Kasım 2019 tarihleri arasında 2. Kez düzenleyeceğimiz GURME 2018 Tüyap Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda görüşmek üzere.
Gözde Ocak BAŞTIMAR
Pazarlama Yöneticisi